Nieuws

Leerplichtambtenaren: ‘Als het kan vrij voor leerlingen tijdens huldiging’

on

De gemeente Rotterdam begrijpt dat kinderen een eventuele huldiging van Feyenoord willen meemaken. Leerplichtambtenaren sturen een brief naar alle schoolbesturen met als boodschap: honoreer die aanvragen voor Feyenoord-vrij maar.

.
Bestuurder Marc Otto van LMC-middelbare scholen: ,,Het is voor nagenoeg alle leerlingen op het voortgezet onderwijs de eerste keer dat Feyenoord kampioen wordt. Als het rooster het toelaat en er geen toetsen, examens of andere verplichte onderdelen zijn, honoreren we verzoeken om de huldiging al of niet met de hele klas bij te wonen.”

.

De gemeente spreekt van zo’n unieke gebeurtenis, dat het voor te stellen is dat de schoolleiding aanvragen honoreert. ,,Scholen kunnen de gemiste uren eventueel op een ander moment inhalen.”

.

Ook BOOR, de club van openbare basis én middelbare scholen, zal verzoeken, indien mogelijk, honoreren. Rolf van den Berg van de Kind en Onderwijs-basisscholen gaat zich nog beraden. 

.

Leerlingen hoeven overigens niet te rekenen op een hele dag vrij. ,,Dat is niet aan de orde”, aldus de gemeente. 

.

De gemeente kan zich ook voorstellen dat op school aandacht wordt besteed aan de huldiging. Dan blijft het moment net zo bijzonder en is het voor leerlingen vermoedelijk nog beter te zien. De katholieke basisscholen zien meer in dit voorstel. ,,Dat spreekt ons meer aan,” aldus bestuurder Ton Groot Zwaaftink.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login