Nieuws

‘Leerdam tekent voor 4 jaar bij Vitesse’

on

Vitesse heeft Kelvin Leerdam eindelijk binnen, zo bericht De Telegraaf. Volgens de krant signeert de transfervrije rechtsback annex middenvelder een vierjarige verbintenis, waarmee hij na Marko Vejinovic (Heracles Almelo) de tweede zomeraanwinst is voor Peter Bosz. De verwachting is dat Leerdam deze maandag nog wordt gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever.

Net als de vertrokken Fred Rutten ziet Bosz in Leerdam een welkome aanwinst. Een halfjaar geleden was Leerdam al akkoord over een transfer Arnhem, maar destijds was er onenigheid met Feyenoord over de hoogte van de afkoopsom. Nu kan de jeugdinternational transfervrij vertrekken, waardoor niets de overstap in de staat. Er was weliswaar concurrentie van FC Twente, maar Vitesse was concreter dan de Enschedeërs.

Voor Leerdam vormt zijn transfer naar Vitesse een kans om weer wekelijks aan spelen toe te komen. Bij Feyenoord werd hij eind vorig jaar uit de eerste selectie geweerd, omdat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen. Tot dusver kwam de 22-jarige Leerdam alleen uit voor Feyenoord. Sinds zijn Eredivisiedebuut in november 2008 kwam de jeugdinternational tot 97 competitiewedstrijden in het shirt van de Rotterdammers.

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login