Nieuws

Leerdam: ‘Koeman hield me scherp’

on

Een van de opvallendste namen in de EK-selectie van Jong Oranje is die van Kelvin Leerdam. De rechtsback die bij Feyenoord buiten de boot viel, behield het vertrouwen van bondscoach Cor Pot.

Bij Feyenoord werd Leerdam door trainer Ronald Koeman de afgelopen maanden buiten de hoofdmacht gehouden omdat de rechtsback zijn aflopende contract niet wilde verlengen.

Toch dankt Leerdam het naar eigen zeggen mede aan Koeman dat hij er in juni bij is in Israël. ”Koeman hield me scherp”, aldus Leerdam maandag tegen NUsport bij aankomst in Doorwerth, waar Jong Oranje zich voorbereidt op het jeugd-EK.

”Wanneer ik even niet goed trainde, dan wees Koeman me op het EK dat eraan komt. Hij zei telkens dat ik me daarop moest focussen. Dat kwam bijna dagelijks terug.”

”Ik heb vervolgens in het tweede elftal mijn ding gedaan. Dat ik er nu bij ben is een prachtige beloning”, ging Leerdam verder. Dat geloof had hij eigenlijk altijd wel in de afgelopen periode.

”Bondscoach Cor Pot kent mij goed. Hij weet wat hij aan me heeft. Ik heb tijdens de kwalificatiereeks ook alles gespeeld onder hem.” Op verzoek van keuzeheer Pot werd Leerdam bij Feyenoord 2 ook als rechtsback opgesteld de afgelopen tijd.

Tijdens het EK heeft hij er in de persoon van ‘A-international’ Ricardo van Rhijn een stevige concurrent bij voor die plek. ”Nee, ik voel me nu niet de ‘nummer twee’ voor die positie. Ik ga gewoon vol de strijd aan en dan zie ik wel wat het wordt.”

Pot noemt dit Jong Oranje een hechte groep. Dat kan Leerdam beamen. ”We kennen elkaar allemaal erg goed, er wordt veel gelachen. We vormen echt een eenheid.” Daar komt volgens de bijna 23-jarige speler geen verandering in tijdens het toernooi.

Ook niet als er gevestigde namen op de bank terechtkomen. ”Kan je bij Jong Oranje überhaupt al spreken van gevestigde namen? Bij die term denk ik toch eerder aan spelers als Frank Lampard ofzo. Wij hebben allemaal nog een lange weg te gaan.”

Leerdam weet opmerkelijk genoeg nog niet bij welke club hij volgend seizoen speelt. Hij bereikte al maanden geleden een mondeling akkoord met Vitesse, maar dat werd ineens onzeker nadat een ‘vervroegde’ overstap naar de Arnhemse club afgelopen winter niet doorging.

De Rotterdammer had bovendien gehoopt met Fred Rutten te gaan werken bij Vitesse. ”Door zijn vertrek is wel een belangrijke ‘basis’ weggevallen voor mij. Rutten was een voorname reden om voor die club te kiezen. Hij maakt spelers beter, dat weet iedereen. Ik vind het zonde dat hij weg is.”

Toch sluit Leerdam niet uit dat hij alsnog zijn handtekening zet bij Vitesse. ”Maar ik ga nu nog niet zeggen waar ik straks zal spelen. Voor mij is het grotendeels al bekend, maar ik heb de tijd.” Zoveel tijd dat hij wellicht pas na het EK duidelijkheid verschaft? ”Dat duurt wel erg lang. Ik weet niet of ik zoveel tijd ga nemen.”

Bron: nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login