Nieuws

Leerdam: “Ik vertel nu eenmalig MIJN kant van het verhaal”

on

Kelvin Leerdam (22) is al een week de meest besproken speler van Feyenoord. De middenvelder legde een nieuw contractvoorstel van de club resoluut naast zich neer. Als sanctie nam trainer Ronald Koeman de Utrechter meteen zijn basisplaats af. ,,De kwestie is eenzijdig belicht,” zegt Leerdam.

Hij zou al lang een contract hebben getekend bij FC Twente of PSV. Hij zou financieel het onderste uit de kan hebben gewild. Kelvin Leerdam schudt zijn hoofd. ,,Waarom Feyenoord mij in de media zo heeft neergezet, weet ik niet,” verzucht de middenvelder, die op 14-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van Feyenoord kwam.

Ronald Koeman en Martin van Geel lieten vervolgens in de pers weten dat het financiële gedeelte de oorzaak van de weigering van Leerdam was. ,,Laat ik voorop stellen dat ik over bedragen niets zeg,” reageert Leerdam. ,,Er is door mijn zaakwaarnemer John Veldman niet eens een tegenvoorstel gedaan. In de seizoenen dat ik hier speel, is er veel gebeurd. Die aspecten heb ik laten meewegen. Wees eerlijk, deze trainer heeft mij aantoonbaar beter gemaakt, ik speel vrijwel altijd. En toch teken ik niet bij. Dan moet er toch iets aan de hand zijn?”

In 2010 meldde de club in een brief dat het de optie van twee extra seizoenen lichtte, omdat de speler zich sterk had ontwikkeld. De club kondigde aan nog contact op te nemen met zaakwaarnemer John Veldman om over nieuwe voorwaarden te praten. ,,Maar dat gesprek is er nooit gekomen,” zegt Leerdam. ,,Ik heb nooit meer iets gehoord. Ja, dat deed pijn. Maar ik ben altijd rustig gebleven en heb mijn werk gedaan. Ik heb elke dag voluit getraind, zoals het hoort.

”In februari van dit jaar probeerde de club de speler over te halen om, anderhalf jaar voor het aflopen van zijn contract, bij te tekenen. ,,Daar hebben mijn zaakwaarnemer en ik een tegenvoorstel op gedaan, maar we kwamen er niet uit,” zegt Leerdam. ,,Vorige maand kreeg ik een nieuw financieel voorstel, met de mededeling dat dit het ultieme voorstel van de club was. Nooit is er meer met een woord gesproken over die brief uit 2010 en de melding dat ik al veel eerder een verbeterd contract zou krijgen.

,Dat neem ik meneer Van Geel en de trainer niet kwalijk, zij waren toen nog niet werkzaam bij Feyenoord. Maar meneer Gudde (algemeen directeur, red.) en meneer Van Benthem (huisjurist, red.) wisten er wel van. Zij zeiden er niets meer over. Ik heb dat mee laten wegen in mijn besluit.

In de spelersgroep zou inmiddels discussie zijn ontstaan over scheve verhoudingen in de salariëring, al wenst Leerdam daar niets over te zeggen. ,,In de media zijn over onze onderhandelingen nu bedragen bekend gemaakt, dat is niet gebruikelijk in de voetballerij.

,,De trainer kwam op de dag dat er een bedrag (400.000 euro, red.) werd genoemd, naar mij toe om te vertellen dat het ‘not done’ is. Op woensdag kwam meneer Van Geel ook naar mij toe om te zeggen dat hij alles wat er is gezegd en geschreven betreurt. Ik vind dat als er bedragen in de media worden genoemd, dan alle bedragen zouden moeten worden vermeld van mensen die onderhandelen over een nieuw contract. Pas dan is het reëel en schets je een eerlijk beeld.

,,Vergeet niet, ik ben na Jonathan de Guzman, Leroy Fer, Georginio Wijnaldum, Ricky van Haaren, Luc Castaignos en Jerson Cabral de zoveelste zelf opgeleide speler die weigert bij te tekenen. Misschien zegt dat wel voldoende.”

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login