Nieuws

Larsson: “Voor mij persoonlijk was dit mijn mooiste moment in dienst van Feyenoord”

on

Sam Larsson voetbalde de eerste maanden van het seizoen vooral tegen zichzelf. De Zweedse linksbuiten van Feyenoord leek het zoveelste slachtoffer te worden van ‘Kuipvrees’, de angst om in een volle Kuip fouten te maken.

De laatste weken begint Larsson echter weer een beetje te lijken op de flitsende dribbelaar die bij sc Heerenveen de bijnaam ‘Samba Sam’ verdiende. Met als bekroning zondag een doelpunt in de gewonnen topper tegen PSV (2-1).

,,Voor mij persoonlijk was dit mijn mooiste moment in dienst van Feyenoord”, zegt Larsson. De 25-jarige Zweed erkent dat er een last van zijn schouders viel toen hij de bal langs PSV-keeper Jeroen Zoet knalde. ,,Hier liep ik al een tijdje tegenaan te hikken. De laatste weken was het steeds ‘net niet’. Dan raakte ik weer de paal of kon de keeper er nog bij. Toen de bal er nu in vloog, dacht ik: eindelijk. Ik had eerder dit seizoen wel al gescoord in de beker, maar nu ook in een grote wedstrijd.”

De vaak zo koele Zweed, die doorgaans amper emoties toont, gleed na zijn treffer in extase op zijn knieën naar de hoekvlag, achtervolgd door uitzinnige ploeggenoten. ,,Het is fijn om die liefde te voelen. De jongens waren allemaal heel blij voor me. Iedereen weet dat ik hier lang op heb gewacht. Fijn om nu beloond te worden voor al dat harde werken.”

Ook het Legioen sloot Larsson eindelijk in de armen. Feyenoord betaalde vorig jaar zo’n 4 miljoen euro om de vleugelspits over te nemen van Heerenveen, waarbij hij in drie jaar 23 doelpunten maakte en tal van assists

Van zijn swingende spel in Friesland was in Rotterdam vooralsnog slechts sporadisch wat te zien. Het gebrek aan zelfvertrouwen uitte zich in risicoloze acties. In plaats van een flitsende dribbel langs zijn tegenstander, koos Larsson vaak voor een balletje terug. Tegen PSV liet Larsson echter een heel ander gezicht zien. Hij knokte voor iedere bal, leidde met een subtiel passje op Steven Berghuis de 1-0 van Nicolai Jørgensen in en zette met zijn eerste competitietreffer van dit seizoen de kroon op zijn wedstrijd.

,,Om al die kritiek heb ik me niet zo druk gemaakt, het raakt me niet zo. Het enige wat ik kan doen, is goed spelen en scoren. En dat heb ik nu gedaan.” Als Feyenoord donderdag ook de inhaalwedstrijd tegen VVV wint, heeft het in vijf dagen de forse achterstand op PSV teruggebracht tot zeven punten. ,,Natuurlijk doen we dan weer mee in de titelstrijd. Zeven punten is niets in deze competitie”, zegt Larsson gedecideerd. ,,Wat we tegen PSV hebben laten zien, moeten we nu iedere week doen.”

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login