Nieuws

Langverwachte miljoenen vinden hun weg naar De Kuip

on

Vol trots presenteerde Feyenoord dinsdag de jaarcijfers over het boekjaar 2011/12. Voor het eerst in vier jaar boekten de Rotterdammers winst: 6,5 miljoen euro. Reden daarvan is dat als gevolg van transfers de miljoenen eindelijk De Kuip weer binnenstromen.

Diego Biseswar, Luc Castaignos, Leroy Fer en Georginio Wijnaldum (de laatste twee op de foto met elkaar in duel namens hun nieuwe respectievelijke werkgevers PSV en FC Twente) leverden in de zomer van 2011 in totaal liefst 13,5 miljoen euro op, terwijl jeugdspelers Nathan Ake en Karim Rekik bij elkaar ook bijna een miljoen euro opleverden. Het was lang geleden dat de Rotterdammers zulke goede zaken deden op de transfermarkt.

In de zomer van 2007 maakte Feyenoord een klapper toen het Royston Drenthe voor liefst veertien miljoen euro overdeed aan Real Madrid. Ook verkocht de club die transferperiode Romeo Castelen (Hamburger SV) en Angelos Charisteas (1. FC Nürnberg), maar de jaren daarop kwam er nauwelijks iets binnen.

Tussen de transfer van Drenthe en de zomer van 2011 werd er maar voor één speler een transfersom ontvangen. Dat was voorafgaand aan het seizoen 2009/10, toen Chun-Soo Lee voor 500 duizend euro werd verkocht aan Al-Nasr uit Saudi-Arabië.

De inkomsten voorafgaand aan het seizoen 2011/12 bleken geen uitzondering, want ook afgelopen zomer deed Feyenoord goede zaken. Karim El Ahmadi en Ron Vlaar (beiden naar Aston Villa) leverden in totaal ruim zes miljoen euro op, maar deze transfers worden pas meegenomen tijdens komend boekjaar.

Overigens is het niet zo dat Feyenoord de volledige transferopbrengsten mag bijschrijven, want vanwege de Talent Pools, waar onder anderen Biseswar, Fer en Wijnaldum deel van uitmaakten, ging er een percentage van de netto-opbrengsten naar investeerders.

Bron: Vi.nl

You must be logged in to post a comment Login