Nieuws

Erwin won als trainer nog nooit van broer Ronald

on

RKC Waalwijk verraste in het verleden met uitoverwinningen op topclubs. Maar de Kuip was voor de Waalwijkers een vrijwel onneembare veste. Alleen in 1999 wonnen de Waalwijkers. Die zege was eigenlijk een toevalstreffer.

Trainer Martin Jol had Yuri Cornelisse buiten de basis gelaten. Die kwam na 25 minuten toch als vervanger van David Nascimento in het veld. Hij scoorde twee keer. De winnende treffer viel in de laatste minuut. Ron Heesakkers zorgde voor de voorzet. Bij Feyenoord maakte de Braziliaanse spits Somália die wedstrijd zijn debuut.

Vorig seizoen speelden de Waalwijkers met 1-1 gelijk in de Kuip. Het werd een memorabele wedstrijd door de aanwezigheid van John Guidetti. Die kreeg voor de tweede keer geel toen hij zijn shirt uittrok nadat hij een penalty benut had.Drie minuten voor tijd maakte Robert Braber gelijk. Dat gebeurde allemaal onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie, die ook de 22e editie fluit. Voor RKC was het het zesde gelijke spel in de Kuip.

De Waalwijkers missen nog steeds Peter Jungschläger, die deze week al wel weer op het veld actief was. Daar liet ook Guy Ramos zich zien. En verder zijn Mark Janssen en Richie Barroilhet nog steeds absent.

Voor trainer Erwin Koeman wordt het de vierde confrontatie als trainer met zijn broer Ronald. Hij won er nog niet één en wil daar graag mee afrekenen. “Maar het is zeker geen wedstrijd in een wedstrijd”, aldus Erwin Koeman.

Bron: Brabantsdagblad.nl

You must be logged in to post a comment Login