Nieuws

Kuyt wilde in 2012 graag terugkeren, ‘Feyenoord was niet enthousiast’

on

Dirk Kuyt was in 2012 dolgraag teruggekeerd bij Feyenoord. De aanvaller, toen spelend bij Liverpool, kwam er echter niet uit met de Rotterdammers. Hij had niet het gevoel dat de club er alles aan deed om hem terug naar De Kuip te halen.

Dat zegt hij in een interview met Helden Magazine, waarbij ook vrouw Gertrude Kuyt bij aanwezig was. In 2012 voerde Kuyt enkele gesprekken met Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord. “Ik wilde fors inleveren in ambitie en salaris, vooral met het oog op de toekomst. Ik zou dolgraag voor altijd Feyenoorder zijn. Als trainer of in welke rol dan ook”, vertelt Kuyt.

De aanvaller wilde op verschillende manieren meedenken om eruit te komen. “Misschien een box voor de familie of het maken van een commercial met de hoofdsponsor. Feyenoord ging niet verder dan een driejarig contract, dat veel minder was dan ik in één jaar bij Liverpool kon verdienen.”

Bovendien kreeg Kuyt geen garantie dat hij jeugdtrainer kon worden na zijn actieve loopbaan. “Dat was het grootste punt”, vult vrouw Gertrude Kuyt aan. “Ze waren niet heel enthousiast. De schuld werd volledig bij Dirk gelegd dat het niet doorging. Heeft me echt pijn gedaan. Als ik dan las wat supporters op de fanforums schreven…” Kuyt: “Dat moet je ook niet lezen.”

“Ik heb er alles aan gedaan”, vervolgt Kuyt. “Al had ik ook begrip voor de financiële situatie van de club.” Dat Feyenoord Graziano Pellè vervolgens wél een goed contract aanbood, deed enigszins pijn. Gertrude: “Dat was voor ons de bevestiging dat ze hem niet echt wilden. Dat ze dachten dat-ie te oud was. Terwijl alle dokters en fysio’s zeggen: ‘Jij kan tot je veertigste door!'” Een terugkeer naar Feyenoord ligt nu niet meer voor de hand. Kuyt: “Zeg nooit, nooit. Ik heb altijd de droom gehad om nog terug te keren bij Feyenoord. Maar op dit moment is het mijn doel om volgend seizoen de twintigste titel met Fenerbahçe pakken. Verder kijk ik niet.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

20140508-114053.jpg

You must be logged in to post a comment Login