Nieuws

Kuyt: ‘We hebben heel veel kwaliteit en talent’

on

Het nieuwe eredivisieseizoen staat op het punt van beginnen. Hoe staat de topvijf van de vorige jaargang ervoor? De NOS vroeg het aan de trainers en de sleutelspelers. In deze aflevering het verhaal van Dirk Kuijt, de nieuwe spits van Feyenoord.
Hij had het al eerder aangekondigd, was in 2012 al dicht bij een terugkeer, maar dit jaar kwam de rentree van Dirk Kuijt bij Feyenoord rond. Na zes seizoenen Liverpool en drie jaar Fenerbahçe staat de 35-jarige Katwijker er zaterdagavond weer tegen die andere oude liefde, FC Utrecht. 

“Ik heb fantastische jaren gehad in het buitenland, heb mogen spelen op Anfield Road en heb de hectiek in Turkije meegemaakt”, aldus Kuijt. “Maar dat ik hier nu weer ben voor de tweede keer is heel bijzonder. Ik heb het altijd uitgesproken en nu komt het er dan eindelijk van. Nu moet ik het waarmaken.”

Kuijt is meer dan een nieuwe aanvaller voor Feyenoord. Hij is de leider, de aanvoerder en ook een klankbord voor de technische staf en de directie. Hij ziet potentie in zijn teamgenoten. “We hebben heel veel kwaliteit en talent.”
Uit ervaring heeft hij een tip voor de jonge talenten in zijn team. “Als je jezelf wil ontwikkelen, moet je hard werken en goed voor je lichaam zorgen en dat heb ik vanaf het begin gedaan. Anders overleef je niet.”
In 2006 verliet Kuijt Feyenoord, zonder prijs. Graag schenkt hij zijn club nu wel een trofee. Over een eventueel feestje op de Coolsingel spreekt hij zich echter niet uit. “Mijn ambitie is om elke wedstrijd te winnen. Op grond van wat ik heb gezien en wat erbij is gekomen, denk ik dat we een ploeg hebben die met de betere ploegen kan meekomen.”

Bron: NOS.nl

  

You must be logged in to post a comment Login