Feyenoordinbeeld

Kuyt: ‘Voetbal is mijn leven’ 

on

Feyenoord en Dirk Kuyt kwamen donderdag eindelijk met witte rook: de 35-jarige aanvaller speelt ook volgend seizoen in De Kuip. Of hij aan zijn laatste seizoen begint, durft Kuyt niet te voorspellen.
.

“Ik heb wel eens geroepen dat het geweldig zou zijn om tot mijn veertigste te voetballen, maar dat is nog wel ver weg”, zegt de Feyenoord-aanvoerder bij Evers Staat Op. “Ik bekijk het gewoon van jaar tot jaar. Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij Feyenoord. Het was ook altijd de intentie om langer dan een jaar te blijven, maar je moet altijd kijken hoe het met de fysieke fitheid gaat.”

.

“Ik vind voetbal gewoon het allerleukste dat er is en dat wil ik zo lang mogelijk volhouden”, vervolgt Kuyt, die toegeeft dat hij in de herfst van zijn carrière zit. “Aan het begin van het seizoen hebben we met de trainers bepaald wat ik moet doen om zo fit mogelijk te blijven. Soms is het beter om iets minder intensiteit in de training te hebben. Als de hele groep twaalf sprintjes moet trekken, doe ik er bijvoorbeeld vier.”

.

Ook als Kuyt zijn profloopbaan beëindigt, blijft hij echter voor de sport behouden. “Ik wil in ieder geval m’n trainerspapieren halen en dan ga ik kijken of dat wat is. En als ik dat niets voor mij is, weet ik bijna zeker dat ik wel iets blijf doen in het voetbal. Voetbal is m’n leven.”

.

Bron; voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login