Feyenoordinbeeld

Kuyt trots op Feyenoord 

on

Dirk Kuyt is trots op Feyenoord. De aanvoerder van de Rotterdammers werd in de tweede helft van het duel met Willem ll gewisseld, maar zag vanaf de zijlijn hoe ook in Tilburg drie punten werden binnengesleept. .

“We hebben weer een goede cyclus afgesloten. Acht gespeeld, 24 punten. Dat is nog niet heel veel clubs in Europa gelukt. Wij als Feyenoord moeten daar enorm trots op zijn”, vertelt Kuyt in gesprek met FOX Sports. “Op mentaal gebied zijn dit de moeilijkste wedstrijden. Soms is het makkelijker om tegen PSV te spelen, of tegen Ajax. Dat zijn topteams. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent.”

.

In de tweede helft werd het duel ontsierd door ongeregeldheden op de tribune. Kuyt wilde als vredestichter dienen door de boel te sussen. “Ik vind het verschrikkelijk dat dat soort dingen gebeuren. Dat hoort niet in een stadion thuis en wil je voorkomen. Verder wil ik er niet te veel woorden aan vuil maken. Je hoopt dan dat je het snel kunt hervatten.”

.

“Het zijn hele trieste dingen en hopelijk kunnen we dat verbannen uit het voetbal. Ik ben niet iemand die voor zijn verantwoordelijkheden wegloopt. Als aanvoerder heb je een bepaalde verantwoording. Ik wilde de veiligheid van de fans waarborgen. Daar gaat het uiteindelijk om.”

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login