Feyenoordinbeeld

Kuyt snapt beslissing: ‘Het bestuur staat met de rug tegen de muur’

on

Dirk Kuyt speelt zaterdagavond met Feyenoord de eerste derby van het seizoen. Excelsior komt op bezoek in de Kuip. Het is de laatste wedstrijd voor een interlandweekend. “Derbywedstrijden zijn de leukste die er zijn. Ik ben ook gewend om ze te spelen. Het is prima mogelijkheid om een heel goed blok af te sluiten”, aldus de aanvoerder van de Rotterdammers vrijdagmiddag voorafgaand aan de loting van de Europa League..

Feyenoord maakte deze week bekend dat de capaciteit rond Europese thuisduels wordt teruggebracht naar 26.000. “Spelen zonder publiek is het meest verschrikkelijk wat er is voor een voetballer”, aldus Kuyt, die zijn laatste Europese doelpunt voor Feyenoord scoorde in een wedstrijd tegen Rapid Boekarest zonder publiek. “Het doet pijn als je niet voor een vol stadion kan spelen op Europese avonden. Maar ik snap heel goed dat het bestuur niet anders kan. Zij staan met de rug tegen de muur.”

.

Kritiek op Kuyt

De laatste weken is er flink wat kritiek geuit op Kuyt. Vooral omdat hij na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente de pers niet te woord stond. “Het is gek dat mensen daar gelijk een oordeel over hebben. Jens (Toornstra, red.) en Nicolai (Jørgensen, red.) sprongen er tegen Twente bovenuit. Op het moment dat er iets positiefs aan de gang is, dan is het logisch dat die jongens wat meer op de voorgrond treden. Ik dacht: ik sla gewoon een keertje over.”

.

Kuyt is de kritiek echter wel gewend. “Mensen hebben altijd een mening over mij. Heel vaak positief en soms wel eens negatief. Maar ik voel me prima. Ik weet wat ik kan, dat ik nooit 34 wedstrijden top zal spelen, maar ik weet ook dat ik altijd mijn doelpunten maak. Ook op deze positie, die al iets verder terug getrokken is dan aan het einde van vorig seizoen. Ik voel me prettig op deze positie”, legt hij uit.

.

Loting Europa League

Feyenoord speelt komend seizoen in de Europa League in poule A tegen Manchester United, Fenerbahçe en Zorya Luhansk. Kuyt speelde drie seizoenen in dienst van de Turkse ploeg. “Ik vind het heel speciaal om tegen Fenerbahçe te spelen en terug te keren in Istanbul. Ik weet zeker dat het voor ons als team een prachtige ervaring wordt om in die heksenketel te spelen. Dat we het opnemen tegen Robin van Persie, Dick Advocaat (hoofdtrainer, red.) en Mario Been (assistent-trainer, red.) maakt het allemaal nog specialer”, laat de aanvoerder weten op de clubwebsite van Feyenoord.

.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login