Nieuws

Kuyt over opvolging Gio: ‘Ik ben er totaal niet mee bezig’

on

Dirk Kuyt vindt het vreemd dat zijn naam nu al wordt genoemd als mogelijke opvolger van Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. De oud-international moet nog een flinke weg afleggen, schrijft hij zelf in zijn column in De Telegraaf.

Kuyt werd onlangs toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal van de KNVB. Hij kan zich vinden in de beslissing van de bond om het verkorte traject voor oud-spelers met een bepaalde staat van dienst te schrappen. ‘Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder weten inmiddels dat ook zij zo’n traject moeten afleggen. We hebben als ex-internationals allemaal kennis van het spel, maar we missen op andere vlakken nog belangrijke dingen’, stelt Kuyt.

Kuyt doet momenteel ervaring op bij Feyenoord onder 19. ‘Ik kan me ontwikkelen als trainer en het vak geeft me energie, zo merk ik. Maar ik moet nog een flinke weg afleggen. Na dit seizoen staat ook het volgende jaar weer in het teken van de cursus en ik beslis ook pas later welke kant in het voetbal ik definitief opga. Ik heb immers ook in een andere rol al meegelopen bij Feyenoord’, doelt hij op zijn ‘snuffelstage’ bij technisch directeur Martin van Geel.

‘Tegen die achtergrond vind ik het gek dat mensen mijn naam noemen richting het eerste elftal’, aldus de voormalige aanvaller. ‘Ik vind het sowieso al vreemd dat er rond Feyenoord wordt gespeculeerd over de opvolging terwijl niet eens is besproken of een tijdperk van een trainer die heel goed heeft gepresteerd eindigt. Ik ben er in elk geval totaal niet mee bezig.’

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login