Nieuws

Kuyt over gelijkspel tegen NAC o19: ‘Vergaten de trekker over te halen’

on

Feyenoord Onder 19 is er zaterdag op eigen veld niet in geslaagd om voor de tweede achtereenvolgende keer drie punten te pakken. Op Varkenoord werden de punten gedeeld met de leeftijdsgenoten van NAC Onder 19: 1-1.

Zwakke start

Feyenoord Onder 19 probeerde zich na de vroege tegentreffer op te richten en dat lukte aardig. De ploeg wist de weg naar voren een aantal keer goed te vinden, maar onder andere Marouan Azarkan, Cheick Touré en Wouter Burger verzuimden de trekker over te halen.

In de tweede helft liet NAC Onder 19 zich vanaf de eerste minuut terugzakken om de voorsprong te verdedigen. Feyenoord Onder 19 moest dus zelf het spel maken om gevaarlijk te worden, terwijl de Brabanders gokten op de counter.

Verdiende gelijkmaker

Feyenoord Onder 19 gaf na de gelijkmaker extra gas om de overwinning in de wacht te slepen, maar kwam in de slotfase met tien man te staan. El Bouchataoui kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en mede daardoor kwam het team van Kuyt niet meer echt in de buurt van de winnende goal.

Kuyt: ‘Vergaten trekker over te halen’

‘We hebben het niet heel slecht gedaan,’ sprak Kuyt na afloop. ‘Alleen het gaat erom dat je de kansen meer moet benutten. Dat was vorige week ook zo, al wonnen we toen wel. NAC had na hun treffer aanvallend gezien niets in te brengen maar wij vergaten de trekker over de halen. Het is frustrerend dat de jongens zichzelf niet belonen met een goed resultaat.’

Feyenoord Onder 19 – NAC Breda Onder 19 1-1 (0-1)

Opstelling Feyenoord Onder 19:

Koorevaar; Hall, Lewis, Hendriks, Loshi (67′ De Mooij); El Bouchataoui, Gündüz, Burger; Huijgen (60′ Amadin), Touré, Azarkan.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou