Feyenoordinbeeld

Kuyt over 300e Eredivisie-wedstrijd: ‘Dit is mooie mijlpaal’ 

on

In zijn 300e Eredivisie-wedstrijd won Dirk Kuyt zondag met 5-0 van Roda JC. De aanvoerder van Feyenoord was na afloop van de ruime zege trots op zijn ploeg.
.

“De ploeg straalt heel vertrouwen uit”, reageert Kuyt bij FOX Sports. “Het was niet onze beste wedstrijd, mede doordat Roda heel erg rekening met ons hield. Ze speelden compact. Daarom moesten wij wachten op een kans. In de eerste helft deden we dat goed, maar in de tweede helft waren we erg slordig. Pas bij de 3-0 gingen we beter spelen.”

.

Het verschil met vorig jaar is groot, weet ook Kuyt. “De vastigheid is heel belangrijk. We hebben een bepaald vertrouwen in het team. We zijn nu een jaar bij elkaar en dat loopt heel goed. We weten precies wat we moeten doen. Ook in mindere fases geven we nauwelijks iets weg. We krijgen minder goals tegen en zijn ook doeltreffender.”

.

De Feyenoord-aanvoerder is ook positief over de breedte van de selectie. “Dat bleek ook vandaag wel weer. Mensen hebben nog weleens kritiek op onze bank, maar vandaag viel Bilal (Basacikoglu, red.) goed in, vorige week Kramer tegen PSV. Elia komt er ook nog bij…”, aldus Kuyt, die tot slot trots is op zijn 300e Eredivisie-optreden. “Dit is een mooie mijlpaal.”

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login