Kuyt neemt afscheid bij Fenerbahçe met publiekswissel

Het dienstverband van Dirk Kuyt bij Fenerbahçe zit erop. De aanvaller, die komend seizoen terugkeert bij Feyenoord, nam zaterdag afscheid met een 2-0 zege op Kasimpasa. Hij scoorde niet, maar kreeg wel een publiekswissel.

Veel stond er niet meer op het spel, na de misstap van vorige week. Fenerbahçe kon alleen nog maar tweede worden en dus was er van druk geen sprake. Desondanks lukte het de thuisclub niet om in de eerste helft toe te slaan tegen Ryan Donk en diens ploeggenoten. Overigens behoorde Ryan Babel niet tot de wedstrijdselectie.

In de tweede helft bleef het lang 0-0, totdat Emre Belözoglu de score opende met een schitterende vrije trap. Via Alper Potuk werd de marge nog verdubbeld. In de tweede minuut van de blessuretijd werd Kuyt naar de kant gehaald en vervangen door Caner Koca. Kuyt speelde 130 wedstrijden voor de Turkse grootmacht en scoorde 37 keer.

Bron: Soccernews.nl