Nieuws

Kuyt na plaatsen kampioenspoule: ‘Dat moet een waarschuwing zijn’

on

Feyenoord Onder 19 heeft zich met de hakken over de sloot gekwalificeerd voor de kampioenspoule. De ploeg van trainer Dirk Kuyt ging zaterdag met 3-0 bij PSV Onder 19 in de laatste speelronde van de najaarscompetitie. Omdat de uitslagen op de andere velden in het voordeel van het team van Feyenoord Academy waren, plaatste het zich uiteindelijk wel voor de kampioenspoule.

Snelle tik
De ploeg van Kuyt begon aardig aan de wedstrijd, maar kreeg al vroeg de eerste tegentreffer van de middag om te oren. Na een klein kwartier spelen scoorde de thuisploeg: 1-0. Feyenoord Onder 19 probeerde zich daarna op te richten en kreeg kansen via Marouan Azarkan, Naoufal Bannis en Abdel Belarbi, maar de mogelijkheden bleven beperkt tot speldenprikjes. 

In de tweede helft leek Feyenoord Onder 19 beter aan voetballen toe te komen. Het wist de weg naar voren te vinden en probeerde, ook via een aantal standaardsituaties, de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Het ontbrak de ploeg echter aan geluk voor het doel. Ook PSV Onder 19 bleef gevaarlijk en haalde na ruim zeventig minuten spelen de trekker over: 2-0.

Goed nieuws van andere velden
Het geloof op een goede afloop leek daarna uit de ploeg van Kuyt te stromen. Het team probeerde de marge wel te verkleinen, maar dit lukte niet. Ook niet met een aantal nieuwe krachten in de ploeg. In de slotfase bepaalde PSV Onder 19 de eindstand op 3-0.

Terneergeslagen verlieten de spelers van Feyenoord Onder 19 het veld, maar eenmaal in de kleedkamer kwam wel goed nieuws. Door de uitslagen op andere velden eindigt Feyenoord Onder 19 de najaarscompetitie op de achtste plek. Deze plek geeft na de winterstop recht op deelname aan de kampioenscompetitie. 

Kuyt: ‘We zijn te wisselvallig’
Ondanks de plaatsing voor de kampioenspoule was Kuyt teleurgesteld na afloop. ‘Op het moment dat het echt moet, kunnen we nog niet het resultaat halen dat nodig is,’ zei hij. ‘Ik denk dat we stappen hebben gemaakt de laatste tijd, maar we zijn te wisselvallig. Het lot heeft bepaald dat we de kampioenspoule toch gehaald hebben, maar we hebben te weinig geleverd om onszelf daarvoor de kwalificeren. Dat moet een waarschuwing zijn.’

PSV Onder 19 – Feyenoord Onder 19 3-0
Scoreverloop:
14’ 1-0
71’ 2-0
90’ 3-0

Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Knoll (81’ Omgba), Valk, Hendriks, Hartman; Gündüz (72’ Ben-David dos Santos), Naujoks, Zitman; Belarbi (72’ De Mooij), Bannis, Azarkan.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login