Kuyt na nederlaag O19: ‘Verliezen kan altijd, maar ik ben niet tevreden over de manier waarop’

Feyenoord Onder 19 is de competitie teleurstellend begonnen. Het team van trainer Dirk Kuyt trapte de competitie zaterdag af op bezoek bij FC Twente Onder 19. De ploeg kwam twee keer op een achterstand, kwam twee keer goed terug, maar moest uiteindelijk toch buigen: 3-2.

De meest dreigende partij in de openingsfase was Feyenoord Onder 19. De talenten wisten de weg naar voren goed te vinden, maar voor het doel misten zij scherpte en daadkracht. Naarmate de grote kansen voor het Onder 19-team van Feyenoord Academy uitbleven, kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. FC Twente Onder 19 kreeg kansen en opende ook na 24 minuten de score.

Een domper voor Feyenoord Onder 19, dat nagenoeg direct daarna wel veerkracht toonde. Twan van der Zeeuw, de vervanger van de geschorste Quilindschy Hartman, speelde Toshio Lake aan op het randje van het zestienmetergebied. De spits twijfelde vervolgens geen seconde en zette met een hard schot de score op 1-1. Dit was, ondanks kansen voor Feyenoord Onder 19 die volgden, ook de ruststand.

Direct na rust voerde Dirk Kuyt twee wissels door: Naoufal Bannis en Sem Valk kwamen in de ploeg voor Splinter de Mooij en Denzel Hall. Laatstgenoemde kon door een blessure niet verder. De wissels brachten nieuwe impulsen in de ploeg, maar toch was het FC Twente Onder 19 dat opnieuw trefzeker was: 2-1. Ook deze voorsprong van de thuisploeg was van korte duur. Slechts enkele minuten later bracht Lake zijn team opnieuw op gelijke hoogte. De aanvaller schoot een vrije trap knap achter doelman Max Wolfs: 2-2.

Feyenoord Onder 19 leek vervolgens de uitgelezen mogelijkheid te krijgen om op een 2-3 voorsprong te komen. Lake werd neergehaald in het zestienmetergebied door de vijandelijke doelman, maar de arbiter kende geen strafschop toe. Daarna kreeg ook het Onder 19-team van FC Twente mogelijkheden. Feyenoord Onder 19-doelman Tein Troost wist met zijn vingertoppen een vrije trap over zijn doel te krijgen. Niet veel later was het echter wel raak: 3-2.

De ploeg van Kuyt probeerde daarna alles op alles te zetten om minimaal een punt over te houden aan de eerste competitiewedstrijd. Via Bannis, Aimé Omgba, Abdel Belarbi en invaller Cheick Touré werd het gevaarlijk, maar FC Twente Onder 19 wist het Rotterdamse slotoffensief te overleven. Na negentig minuten stond er dan ook 3-2 op het scorebord.

Kuyt baalde na afloop van de wedstrijd van het puntenverlies. ‘We wisten dat we stappen moesten zetten als team. Daar zijn we de afgelopen tijd mee bezig geweest,’ sprak hij. ‘Helaas hebben we die stap nog niet kunnen zetten. Dat dit resultaat teleurstellend is, dat is zeker. Verliezen kan altijd, maar ik ben niet tevreden over de manier waarop.’

FC Twente Onder 19 – Feyenoord Onder 19 3-2