Feyenoordinbeeld

Kuyt: ‘Je doet jezelf tekort’

on

Dirk Kuyt houdt gemengde gevoelens over aan Feyenoord-Ajax (1-1). De aanvoerder maakte in de slotfase de gelijkmaker, waardoor Feyenoord ongeslagen blijft..

Echter had de thuisploeg al veel eerder moeten scoren. De een na de andere kans werd gemist. “We vergeten meerdere keren te scoren en dan kom je 0-1 achter. Dat was toch wel een klap”, geeft Kuyt toe in gesprek met FOX Sports. “Dat we terugkomen is te danken aan het karakter van de ploeg. Maar om nou te zeggen dat het gelijkspel bevredigend voelt: nee, eigenlijk niet.”

.

Feyenoord was de hele wedstrijd de betere ploeg in De Kuip. “We hadden Ajax waar we ze hebben wilden. Het publiek stond er achter en daar maakten we goed gebruik van. Het publiek verdient een keer een overwinning op Ajax. Je doet jezelf tekort”, vindt Kuyt.

.

In de slotfase was het Kuyt die een voorzet van Eljero Elia binnen kopte. “Hij kwam uit mijn tenen. Het was een fantastische voorzet. Ik liep eigenlijk nog iets te ver achter mijn man maar ik dacht: ik moet mijn kop er tegen zetten. Dat lukte en dat geeft een heerlijk gevoel. Meestal is de zwakte van een back dat hij net was langzamer reageert. Ik ging er vol voor en daardoor kon ik er nog net bijkomen”, aldus de doelpuntenmaker.

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login