Nieuws

Kuyt: ‘Ik ben hier omdat er nog een stukje is dat niet af is’

on

De eerste weken van zijn rentree maakten meteen duidelijk: Dirk Kuyt is bereid dit seizoen veel op zijn nek te nemen in zijn drang naar succes met Feyenoord. ,,Ik neem een risico met mijn terugkeer. Lig extra onder het vergrootglas. Maar dat raakt me niet meer,” zegt hij. Voor de topper morgen tegen PSV gaat de aanvoerder in op een paar actuele kwesties.
De jonge spelers roemen stuk voor stuk jouw betrokkenheid. Je bent met het team bezig. Als buitenspeler cijfer je jezelf weg voor het collectief. Is dat verstandig? Je zegt zelf al dat je onder het vergrootglas ligt.
Dirk Kuyt: ,,Weet je: ik heb de Gouden Schoen gewonnen in Nederland. Ik ben topscorer geweest van de eredivisie. De laatste jaren heb ik prijzen gewonnen in Engeland en Turkije. Individuele eer en prijzen, dat is voor mij niet meer het streven. Ik wil het maximale met Feyenoord halen. Ik trek en sleur, neem mijn verantwoordelijkheid. Ik schiet er strafschoppen in. En we winnen. Dat is voor mij voldoende.”
,,Dan ben ik echt wel van waarde, op elke positie in de voorhoede. Feyenoord heeft de start gemaakt die ik wilde. Dat is de basis en nu gaan we verder bouwen. Dan kan ik mezelf nog wel laten zien hoor.”
Kuyt leek voorbestemd als de aanvalsleider. Maar na de voorbereiding trok de club Michiel Kramer aan en gaf trainer Giovanni van Bronckhorst aan dat de 104-voudig international als buitenspeler zal worden gebruikt. 
,,Hij zei ‘op dit moment’,” corrigeert Kuyt. ,,En met Kazim-Richards en Kramer hebben we daar meer mogelijkheden. Maar als de trainer mij daar morgen weer neer zou zetten, ga ik er gewoon spelen. Ik heb me nooit blindgestaard op een positie. Aan de zijkanten kan ik ook van waarde zijn. Op nummer tien achter de spitsen? Dat zou ook kunnen, bij Liverpool heb ik zo’n rol van ‘second striker’ ook wel ingevuld. Dat is niet echt als nummer tien, maar wat ik wil zeggen is dat ik elke positie waar de trainer mij neerzet op een dusdanige manier zal invullen dat ik van waarde kan zijn voor het elftal. Waar ik ook speel, ik geef toch een stukje karakter mee aan een elftal. Dat zag je thuis tegen Utrecht bijvoorbeeld. Ik ben hier omdat er nog een stukje is dat niet af is.”

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login