Feyenoordinbeeld

Kuyt: ‘Iedereen weet dat het winnen van de competitie een hunkering is. Niet alleen voor mij, maar voor heel Rotterdam’

on

Dirk Kuyt kreeg vorige zomer de kans om naar China te vertrekken, maar hij is vastbesloten om voor de hoofdprijs te gaan met Feyenoord: de landstitel. Wat er daarna gaat gebeuren, weet de 36-jarige aanvaller nog niet.

.
“Ik wil pas aan het einde van het seizoen kijken hoe ik er voor sta. Dat is denk ik niet meer dan logisch op mijn leeftijd. Ik heb mezelf niets meer te bewijzen”, vertelt Kuyt aan de NOS. Van een Aziatisch avontuur zag hij af. “Wat China betreft: dat is aantrekkelijk voor heel veel mensen. Dat is ook logisch denk ik met de financiële mogelijkheden. Zo realistisch moet je zijn.”

.

“Ik heb zelf vorig jaar de mogelijkheid gehad om daar te spelen, maar ik ben een uitdaging aangegaan met Feyenoord”, legt de aanvaller uit. “Die heb ik met beide handen aangegrepen. Vorig jaar de beker gewonnen en nu staan we er halverwege goed voor. Dat wil ik samen met het team gaan afmaken.” Daarmee doelt hij uiteraard op de eerste landstitel sinds 1999.

.

“In mijn eerste periode bij Feyenoord was dat een teleurstelling. Ik was succesvol als speler en kreeg waardering. Ik werd speler van het seizoen, topscorer, maar geen tastbare prijs”, aldus Kuyt. “Die hebben we vorig jaar mogen winnen, dat voelde fantastisch. Maar iedereen weet dat het winnen van de competitie een hunkering is. Niet alleen voor mij, maar voor heel Rotterdam.”

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login