Feyenoordinbeeld

Kuyt hoopt dat Mourinho Feyenoord niet serieus neemt

on

Dirk Kuyt heeft geen idee hoe de aanhang van Manchester United hem zal behandelen, donderdag in De Kuip tijdens het groepsduel in de Europa League. De aanvoerder van Feyenoord weet dat hij als voormalig speler van Liverpool niet populair is bij de aanhang van de Mancunians. ,,Dat zit wel diep, dus ik wacht het af,” zegt Kuyt. ,,Fenerbahçe zal een ander verhaal zijn, al zijn Turkse mensen bijzonder emotioneel.”


Kuyt denkt dat José Mourinho, die de UEFA Cup al eens won als coach van FC Porto in 2003, enkele topspelers rust geeft. ,,Het is afwachten, maar het zou een veredeld tweede team kunnen zijn. Maar dat zal nog een fantastisch elftal zijn. Manchester United wil vooral de Premier League winnen, dus moeten wij de strijd aangaan. De Kuip is donderdag iets minder vol, maar iedereen weet wat ons stadion doet op een Europese avond.”

.

De Katwijker weet ook dat ze in Engeland vaak praktisch naar de Europa League kijken. Stel dat Manchester United zich donderdag in Rotterdam verslikt in Feyenoord, dan heeft de ploeg van Mourinho nog altijd vijf wedstrijden over om alsnog de poulefase te overleven. ,,Laten we hopen dat ze zo denken,” glimlacht Kuyt.

.

De aanvallende middenvelder vertelde voor de interlandbreak dat het misschien beter zou zijn om slechts twee van de drie wedstrijden (ADO, Manchester United, PSV) te spelen. ,,Maar ik voel me goed, ik ben er tegen ADO bewust iets eerder uitgegaan. Ik voel me klaar voor Manchester United en hopelijk ook voor PSV.”

.

Manchester United wenst voor het duel niet in de Kuip te trainen. Mourinho ziet daar het nut niet van in. Een teken dat de Engelse grootmacht het treffen nauwelijks serieus neemt? Kuyt: ,,We zullen zien. Wij zitten in een prachtige situatie. Vijftien punten uit vijf wedstrijden en nu deze kraker. En vrijwel iedereen fit. Laat het een mooie avond worden.”

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login