Nieuws

Kuyt had moeite met cameraploeg: ‘Ik wilde met de hele film stoppen zelfs’

on

Tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht gaat volgende week donderdag een documentaire over het laatste seizoen van Dirk Kuyt in première. De oud-Feyenoorder werd tijdens het kampioensjaar van zijn grote liefde op de voet gevolgd door regisseur Deborah van Dam.

Volgens Kuyt is hij vaker benaderd voor een film over zijn carrière, maar sloeg hij die aanbiedingen altijd af omdat hij zich wilde focussen op het voetbal. “Tot Deborah mij benaderde om het waarschijnlijk laatste seizoen van mijn carrière te filmen. Opeens dacht ik: áls ik het nog eens wil doen, is dit het moment. Niet alleen omdat ik mijn droom kon verwezenlijken om kampioen met Feyenoord te worden, maar ook om mensen te laten zien wat het leven van een profvoetballer inhoudt”, zegt Kuyt in een interview in De Telegraaf.

Makkelijk was het niet altijd. “In het begin had ik moeite met die cameraploeg om me heen”, aldus de oud-voetballer. “In de thuiswedstrijd tegen FC Groningen moest ik voor het eerst op de bank beginnen. Ik was teleurgesteld, doodziek en had geen zin in mensen om me heen. Ik wilde mezelf afschermen, met die hele film stoppen zelfs. Maar toen hebben mijn vrouw Gertrude en ik gezegd: we zijn hiervoor gegaan, nu moeten we ons ook volledig geven. Dat heb ik toen geaccepteerd en vanaf dat moment is die de hele productie heel naturel verlopen. Deborah voelde perfect aan wat ze wel en niet kon filmen.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login