Nieuws

Kuyt: ‘Enige wat telde was plek in halve finale’ 

on

Aanvoerder Dirk Kuyt van Feyenoord gaf woensdagavond na de zwaarbevochten bekerzege op Roda JC (0-1, in de verlenging) ronduit toe dat het spel van zijn ploeg bepaald niet indrukwekkend was.
,,Maar dat doet er nu niet toe”, sprak de routinier opgelucht tegen FOX Sports. ,,Het enige dat telde was die plek in de halve finales van de KNVB-beker. De rest komt vanzelf wel weer.”
Kuyt, die met de Rotterdammers in de eredivisie vijf keer op rij verloor, beaamde dat het in Kerkrade een ,,zware bevalling” voor Feyenoord was. ,,Maar onze organisatie en onze verdediging stonden als een huis. We hebben nauwelijks kansen weggegeven aan Roda JC, dat alleen af en toe gevaarlijk was in een scrimmage.”
Kuyt vond het nog te vroeg om te zeggen dat Feyenoord zondag in de klassieker tegen Ajax ook met een versterkte defensie moet gaan spelen (5-3-2). ,,Dat is weer een andere wedstrijd, dat zien we nog wel. Deze spelopvatting was nu nodig, omdat we veel goals tegen kregen in de laatste wedstrijden. Dit bekerduel moesten we winnen, vooral ook om weer vertrouwen op te doen, en dat is gelukt. Fantastisch.”

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login