Feyenoordinbeeld

Kuyt: ‘De knop moet om, wedstrijd van zondag is nóg belangrijker’ 

on

Dirk Kuijt genoot donderdagavond van de verrassende 1-0 zege van Feyenoord op Manchester United, maar de aanvoerder benadrukte ook dat zijn ploeg zich vrijwel direct weer moet focussen op de topper van zondag tegen PSV.”We mogen hier even van genieten, maar niet te lang. De knop moet snel om, want die wedstrijd van zondag is misschien wel nóg belangrijker”, aldus Kuijt.

.

De landstitel is dit seizoen namelijk het hoofddoel voor de Rotterdammers. Overwinteren in de Europa League staat ook op het wensenlijstje, maar is van ondergeschikt belang aan de competitie.

.

De routiniers in de Rotterdamse selectie benadrukken daarom dat de winst op Manchester United ‘maar’ drie punten oplevert.

.

“Natuurlijk, dit is een fantastisch resultaat. Het liefste krijg je daar negen punten voor, maar het zijn er slechts drie”, aldus Kuijt. “We moeten weer door, ook dat is voetbal. Dat moet dit jonge team leren.”

.

Kuijt kreeg bijval van Karim El Ahmadi, die andere dertiger in de ploeg. “Als we iets willen bereiken, moeten we er zondag ook weer staan”, zei de middenvelder. “We weten nu een beetje waar we staan, maar zondag wacht weer een meetmoment.”

.

Inzet van de topper in de Eredivisie is de koppositie. Feyenoord is na vijf speelrondes nog altijd zonder puntenverlies en staat met vijftien punten bovenaan, PSV volgt op twee punten.

.

De landskampioen bood Atletico Madrid dinsdag in de Champions League aardig partij, maar moest toch buigen voor de finalist van de vorige editie (0-1). Feyenoord legde twee dagen later Manchester United over de knie, waardoor de Rotterdammers vol zelfvertrouwen naar Eindhoven gaan.

.

“We halen heel veel vertrouwen uit deze avond”, zei Kuijt. “Maar dit is slechts een klein succesje in hopelijk een heel succesvol seizoen. Er valt nog veel te halen. Eén overwinning op Manchester United is niet genoeg, dat besef moet erin komen bij ons.”

.

“Het is zaak om de focus vast te houden en zo snel mogelijk weer te kijken naar de volgende wedstrijd. Want wat zou het mooi zijn als we ook zondag weer een goed resultaat neerzetten.”

.

‘We zijn in ons tactische plan blijven geloven’Zie ook: Van Bronckhorst looft vastberadenheid Feyenoord tegen United

Bron: Nusport.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login