Nieuws

Kuyt: ‘Dat laatste fluitsignaal bij een prijs, dat is het allermooiste’

on

Er was maar één reden waarom Dirk Kuyt afgelopen zomer weer neerstreek in De Kuip. Als 35-jarige wilde hij nog eenmaal alles op alles zetten om met Feyenoord naar de Coolsingel te kunnen. De race om de landstitel mislukte pijnlijk, maar de beker ligt voor het oprapen. Uitgerekend tegen zijn oude liefde FC Utrecht moet het zondag gebeuren. Alle ogen zijn gericht op Kuyt. ,,We zijn er klaar voor.”
.

,,Ik wilde kampioen worden,” knikt Kuyt. ,,Dat was mijn doel. Of het realistisch was, doet nu niet meer ter zake. Als we derde worden, en dat weet ik eigenlijk wel zeker, en we winnen de beker, boeken we betere resultaten dan vorig seizoen. Ik heb vier seizoenen op rij prijzen gepakt, de KNVB-beker moet de vijfde prijs op rij worden. Bij Feyenoord moeten we het karakter terugbrengen van prijzen willen winnen. Dat moet je leren.”

.

Feyenoord staat maandag op het bordes van het stadhuis op de Coolsingel, weet Kuyt. ,,Dat zal ongetwijfeld onvergetelijk zijn, maar waar het bij mij om draait, is dat gevoel op het veld,” zegt Kuyt. ,,Dat als er is afgefloten en je hebt de wedstrijd daadwerkelijk gewonnen. Dat is uniek. Wat daarna komt aan huldigingen en zo, dat is ook prachtig hoor. Maar dat laatste fluitsignaal bij een prijs, dat is het allermooiste.”

.

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login