Nieuws

Kuyt bevestigt moeilijke tijd en prijst Advocaat: ‘Beste wat Feyenoord is overkomen’

on

Dirk Kuyt heeft tegenover De Telegraaf bevestigd dat hij en zijn vrouw Gertrude inderdaad uit elkaar gaan. De oud spits van Feyenoord heeft naar eigen zeggen ‘een heel heftige periode’ achter de rug‘

“Het is een verdrietige situatie waarin het gezin en ik zitten. Zowel Gertrude als ik moet het uit elkaar gaan verwerken en ik moet zorgen dat het ook voor de kinderen een goede plek gaat krijgen”, laat Dirk aan de krant weten. “Het is de zwaarste periode in mijn leven. Maar ik ben een strijder, altijd geweest. Ik moet er doorheen.”

Kuyt gaat ook nog in op de geruchten dat hij na het komend seizoen Dick Advocaat zou opvolgen. Volgens sommige media zou zelfs de hele technische staf al rond zijn. “Heb je het me ooit horen roepen dat ik het dit jaar of volgend jaar moet overnemen? Dick Advocaat is trainer van Feyenoord en hij krijgt alle ruimte om zijn ding te doen. Gaat hij volgend jaar wéér verder, hartstikke goed.”

Kuyt laat weten dat hij Van Bronckhorst in de zomer van 2019 zou opvolgen. “Gio zou nog een jaar langer blijven. Die stopte toch en toen kwam Jaap Stam.” Vervolgens werd er door Kuyt en Martin van Geel besproken dat Kuyt ná de periode Stam trainer zou worden. Dirk zou vanaf de zomer van 2022 Stam moeten opvolgen.

Echter nam Stam in oktober 2019 zelf ontslag en werd hij opgevolgd door Advocaat: “Dick is het beste wat Feyenoord kon overkomen. Hij heeft van een heel moeilijke situatie een geweldige situatie gemaakt. Er is alle reden om hem het huzarenstukje, dat hij aan het leveren is, af te laten maken en ik moet mij zelf verder ontwikkelen.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login