Nieuws

‘Kunstgras-oplossing kost traditionele top 3 zo’n 10 miljoen euro per seizoen’

on

De zeven Eredivisie-clubs die op dit moment nog op kunstgras spelen, willen financieel gecompenseerd worden wanneer er besloten wordt dat álle ploegen op het hoogste niveau van Nederland voortaan op natuurgras dienen te voetballen. De Telegraaf schrijft dat woensdag.

PEC Zwolle, VVV-Venlo, Heracles Almelo, Sparta Rotterdam, Excelsior, ADO Den Haag en Roda JC zijn in principe voorstander van het voorstel om kunstgrasvelden te verbannen uit de Eredivisie. Er is echter een belangrijke ‘maar’. Overstappen van kunstgras naar natuurgras of een hybridemat kost de zeven clubs miljoenen en dat geld moet ergens vandaan komen.

Dé manier om de overstap te bekostigen, zou een nieuwe verdeling van de televisiegelden zijn. De clubs mikken op een andere, gelijkmatigere verdeling van de televisiegelden van FOX Sports, meldt De Telegraaf. Een nieuwe verdeling zou er tot leiden dat de traditionele top-drie (Feyenoord, Ajax en PSV) opgeteld tien miljoen euro minder ontvangt per seizoen.

“Ik denk dat iedere club moet instemmen met die betere verdeling. Als de andere clubs over meer middelen beschikken, krijg je ook een sterkere competitie”, zegt VVV-voorzitter Hai Berden. “Het is ook een soort solidariteit naar de kleinere clubs toe. We spelen allemaal in dezelfde competitie. Wij staan open voor natuurgras, maar er moet wel iets tegenover staan.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login