Nieuws

Kunstenaar zoekt foto’s van supporters met Europa Cup 1

on

“Het winnen van de Europa Cup 1 tegen Celtic is een historisch moment dat we levend moeten houden”, zegt John Blaak. De Rotterdamse kunstenaar zoekt daarom naar foto’s van trotse fans die toentertijd naast de cup poseerden. Met die foto’s wil Blaak een kunstwerk maken dat volgend jaar klaar moet zijn, precies 45 jaar na de cupwinst.

Toen de beker na de overwinning in 1970 in Rotterdam arriveerde, werd hij tentoongesteld op de Coolsingel. Feyenoorders kregen daar de kans op met de beker op de foto te gaan. Hiervoor betaalden ze 2,50 gulden, die was bedoeld om de armere jeugd in Rotterdam aan het sporten te krijgen.

“Sommige fans stonden wel 6 uur in de rij om op de foto te kunnen”, vertelt Blaak. “Met dit project wil ik de collectieve trots van de supporters laten zien.”

Kunstwerk
Op dit moment heeft de kunstenaar al ruim 450 foto’s binnen, maar hij zoekt er meer. “Ik heb minstens 600 foto’s nodig. Ik wil ze bundelen tot een groter geheel, bijvoorbeeld in een fotowand in de vorm van de Europa Cup. Ook zou er een expositie kunnen komen.”

Feyenoorders die met de Europa Cup 1 op de foto zijn gegaan, kunnen het kiekje opsturen naar jcblaak@xs4all.nl.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_8685.PNG

You must be logged in to post a comment Login