Nieuws

Kuipers leidt Bekerfinale

on

Björn Kuipers leidt de KNVB bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht. De 98e editie van de bekerfinale vindt zondag 24 april om 18:00 uur plaats in Stadion Feijenoord te Rotterdam. Kuipers wordt geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra.
.

Mario Diks gaat mee als vierde man en Pol van Boekel en Richard Liesveld zijn aangesteld als 5e en 6e official. Dit is ook het team dat aankomende zomer in Frankrijk op het EK actief is. Voor de 43-jarige scheidsrechter uit Oldenzaal wordt dit zijn tweede bekerfinale die hij in goede banen mag leiden. Op 9 mei 2013 leidde hij de finale tussen AZ en PSV (2 – 1).

.

Dit seizoen trad Kuipers drie keer aan in het bekertoernooi, dit was tijdens de wedstrijden HSC ’21 – Go Ahead Eagles, Excelsior’31 – Excelsior en Heracles Almelo – PSV. Verder telt zijn curriculum vitae 354 wedstrijden in het betaald voetbal, waaronder 27 wedstrijden in de KNVB beker en twee finales om de Johan Cruijff Schaal. Ook floot Kuipers 108 wedstrijden op een internationaal podium.
.

“Het is fantastisch dat ik voor de tweede keer in mijn carrière de bekerfinale mag fluiten,’’ aldus Kuipers. “De ambiance in ‘De Kuip’ is altijd al goed en dat is tijdens een bekerfinale niet anders. Voor beide clubs is dit de wedstrijd van het jaar en dat komt de sfeer alleen maar ten goede. Voor ons is dit een goede voorbereiding voor het EK van deze zomer. Ik verwacht zondag een hele spannende en sportieve voetbaldag.’’

.

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB: “Björn is natuurlijk een zeer gewaardeerde kracht in ons scheidsrechterskorps en ook internationaal staat hij er erg goed op. Dat hij de bekerfinale nu voor de tweede keer mag fluiten is de verdienste van hem en zijn team voor uitstekend werk en heel veel inzet. Ook past een wedstrijd op dit niveau, met zo veel druk en spanning, perfect in zijn voorbereiding voor het EK van deze zomer.’’ 

.

Bron: KNVB.nl

  

You must be logged in to post a comment Login