Nieuws

Kuipdebat eindigt voorlopig onbeslist

on

Het is nog altijd niet duidelijk of de gemeenteraad van Rotterdam zal instemmen met de bouw van een nieuw Feyenoordstadion. Ook na één van de laatste vergaderingen dinsdagavond in het stadhuis, houden de meeste partijen de kaarten nog tegen de borst.

Tijdens het debat werd duidelijk dat de PvdA, Leefbaar Rotterdam en D66 twijfelen over de gemeentelijke steun aan de bouw. Rotterdam moet voor 165 miljoen euro garant staan. De SP, GroenLinks en de CU/SGP stemmen waarschijnlijk tegen, de VVD en het CDA zijn voor. Op 11 juli moet de definitieve beslissing vallen.

De twijfelende partijen willen weten wat het nieuwe stadion Rotterdam én Feyenoord oplevert. “Voor hoeveel banen zorgt dit project nu precies”, zo vraagt PvdA-raadslid Tom Harreman zich af. D66 wil nog meer weten over de financiële risico’s voor de gemeente.

Een andere zorg van veel partijen is wat er met de huidige Kuip gebeurt als de nieuwbouw doorgaat. Het liefst wil de gemeenteraad dat Feyenoord met een concreet plan komt. Directeur Jan van Merwijk van het stadion zei dat het daarvoor nu te vroeg is. De komende jaren wil hij met de gemeente op zoek naar een geschikte herontwikkeling.

Sportwethouder Laan en Van Merwijk zegde dinsdagavond toe dat het nieuwe stadion een Rotterdams project moet worden. Zo zullen bijvoorbeeld bouwbedrijven in de stad worden betrokken bij de bouw en worden afspraken gemaakt over stageplekken.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login