Nieuws

“Kuip-eigenaren” strijden om vaste plek

on

De honderden aandeelhouders van de Kuip in Rotterdam dreigen het slachtoffer te worden van de bouw van een nieuw stadion op Varkenoord. Ze vrezen hun huidige zitplaatsrecht kwijt te raken en dreigen met juridische stappen tegen de Kuip-leiding.

Vanavond is er overleg over de ontstane situatie. Dat schrijft AD Rotterdams Dagblad vandaag.

Sommigen zitten al tientallen jaren in de Kuip op een vaste plek vanwege het aandeel dat ze ooit in het stadion kochten. Met een nieuw onderkomen dat Feyenoord en de Kuip-directie willen, zal dat veranderen.

‘De Kuip en raad van commissarissen gaan hun boekje te buiten’, vindt Wim van Merkensteijn, bestuurslid van de Vereniging van Aandeelhouders Stadion Feijenoord (VASF). De club is goed voor 1600 aandelen. ‘Eén aandeel wordt nu op 6500 euro geschat, maar is dat wel een reële waarde? Daar nemen we geen genoegen mee.’

De bezitters van het stadion vrezen dat ze in de nieuwe situatie hun rechten kwijt zijn. ,,Er komt een nieuwe nv, maar hoe dat nu gaat, is niet netjes.”

Van Merkensteijn vermoedt dat de raad van commissarissen zich heeft verkeken op het verzet dat de afgelopen weken onder de aandeelhouders is ontstaan. ,,Ze moeten met een beter voorstel komen. Met dit dictaat gaan we niet akkoord.”

De VASF-bestuurder erkent dat niet alle aandeelhouders op dezelfde lijn zitten. ‘Het is verdeeld, sommigen willen ReddeKuip een kans geven, anderen gaan voor een nieuw stadion. We zijn allemaal supporter van Feyenoord, maar ook aandeelhouder met rechten. Die willen we desnoods met juridische stappen veilig stellen.’

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login