Nieuws

Kuip decor FIFA 13 Battle

on

Tachtig jongeren hebben zich woensdag uitgeleefd met een FIFA13 Battle, die in het kader van het Feyenoord Fancoachproject werd georganiseerd. In de Van Zandvlietzaal van De Kuip streden zij met de voetbalgame FIFA13 op de Playstation om mooie prijzen. Deelnemers uit het hele land, allemaal (seizoen)clubcardhouders van Feyenoord, waren naar De Kuip gekomen om mee te doen aan de Battle, die uiteindelijk werd gewonnen door de achttienjarige Joop van Kooten uit Leerdam. De Battle werd mede mogelijk gemaakt door EA, Sony/Playstation en Salora, die onder meer de spellen en de prijzen beschikbaar stelden.

Alle deelnemers van het voetbaltoernooi op de Playstation kregen Feyenoord als team toegewezen, waardoor de kansen voor iedereen gelijk waren. De middag begon met een poulefase, waarin de winnaars zich plaatsten voor de tweede ronde. Via de achtste, kwart- en halve finales kwamen er uiteindelijk twee spelers in de finale terecht, die gespeeld werd volgens het best of 3-systeem. Terwijl de jongeren hun ogen fanatiek op de spelcomputers hadden gericht, zorgde DJ Vincent del Four voor een extra gezellige sfeer.

Joop van Kooten kroonde zich met overwinningen in de eerste twee finalewedstrijden, die aan het einde van de middag onder toeziend oog van veel andere deelnemers op een groot scherm werd gespeeld, tot winnaar van de FIFA13 Battle, waardoor hij met een mooie prijzenbeker, een Feyenoord-shirt en een televisie van Salora naar huis ging. Voor de nummers twee en drie was er naast een prijzenbeker een portable DVD-speler voor in de auto en een HIFI-set weggelegd.

De Feyenoord Fancoaches spraken van een mooie dag. ‘Het was leuk om echt iets voor supporters te organiseren’, vertelde Davey Visser. ‘Op deze manier hopen wij hun binding met de club te vergroten. Voor hen is dit natuurlijk een mooie omgeving om de game van het jaar te spelen. Hoewel het er fanatiek aan toeging, viel de sportiviteit op bij de deelnemers. Er was respect voor elkaar, waardoor het voor ons absoluut een geslaagde dag was.’

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login