Nieuws

Kuijt: ‘Voorselectie Karsdorp logisch’

on

Dirk Kuijt is niet verrast door de voorselectie van rechtsback Rick Karsdorp bij het Nederlands elftal. “Die jongen verdient het,” zegt de aanvaller tegen RTV Rijnmond.

“Het is niets meer dan terecht,” zegt Kuijt. “Hij is al weken goed bezig. Ik vind het heerlijk om met hem aan de rechterkant te spelen. Wij raken steeds beter op elkaar ingespeeld.”
Gisteren won Feyenoord met 3-0 van PEC Zwolle, waardoor het door gaat in het bekertoernooi. Een opmerkelijk moment was de wissel van Kramer voor Kazim. Laatstgenoemde kreeg een fluitconcert over zich heen van een deel van Het Legioen. 
Kuijt zocht Kazim toen bewust op. “Wij zijn een team en staan voor en achter elkaar. Ik vond dat hij na aflopen zondag weer negatief benaderd werd, terwijl hij juist voor ons op kwam. Kramer werd door Sankoh door de benen gespeeld en uitgelachen. Colin zei twee of drie keer ‘doe normaal’ en meer niet. Als je dan vervolgens ziet hoe de media er mee aan de slag gaat, dan is dat jammer. Wij als spelers blijven achter elkaar staan en ik hoop dat het publiek ons daar ook in steunt. Dat weet ik bijna wel zeker. Als ik zijn arbeid zie in trainingen en zijn opstelling in de kleedkamer, dan is er echt niets verkeerd aan.” 
In de beker speelt Feyenoord nu tegen Ajax, de grote rivaal. In de laatste 23 duels werd er slechts één keer gewonnen door Feyenoord. “Het verleden telt niet meer. Het is altijd geweldig om tegen Ajax te spelen. De aartsrivaal. Het zal weer uitverkocht zijn, ik kijk er naar uit.”

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login