Nieuws

Kritiek op Vermeer: ‘Hij bleef gewoon doodstil in het midden staan’

on

Kenneth Vermeer wist dat hij zondag in middelpunt van de belangstelling zou staan. En al na vier minuten moest de goalie zich overgeven toen Ricardo van Rhijn een vrije trap naar zijn rechterhoek stuurde. Het leverde de sluitpost van Feyenoord zondagavond kritiek op.

Volgens Jan Mulder moest Vermeer zich schuldig voelen voor het enige doelpunt in de Klassieker. “Hij had er makkelijk bij gekund als hij bewogen had”, zei de analist bij Studio Voetbal. “Maar hij bleef gewoon doodstil in het midden staan.”

Feyenoord was ook na de tegengoal heer en meester, maar de ploeg slaagde er niet in om de stand gelijk te trekken. Volgens Ruud Gullit lag dat grotendeels aan de kwaliteit van de voorzetten. “Die waren verschrikkelijk slecht. Ze kwamen bijna nooit aan en desondanks kregen ze dus nog genoeg kansen. Aan het spel en de strijd heeft het niet gelegen.”

De oud-topvoetballer was ook niet te spreken over Colin Kazim-Richards, die meerdere grote kansen onbenut liet. “Kazim-Richards is geen echte spits. Toen Te Vrede erin kwam had je veel meer een aanspeelpunt. Ik snap niet dat hij niet speelde. Kazim-Richards is geen spits. Hij was de targetman, maar gaf niet aan waar hij de bal wilde hebben. Hij stond eigenlijk nooit vrij. Eén keer misschien, maar daar schrok hij zelf van”, aldus Gullit.

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_8316.PNG

You must be logged in to post a comment Login