Nieuws

Kritiek op Tapia: “Als ik Feyenoord was zou ik hem in de etalage zetten en er een strik omheen doen”

on

Voor Renato Tapia is het binnenkort waarschijnlijk einde verhaal bij Feyenoord. Youssef El Akchaoui denkt niet dat de middenvelder toekomst heeft in De Kuip. El Akchaoui had zondagmiddag extra aandacht voor Tapia tijdens ADO Den Haag-Feyenoord (2-2). 

Als oud-speler van ADO was de voormalig linksback uitgenodigd door RTV Rijnmond om het duel te analyseren. “Tapia deed het op grote vlakken heel goed, maar hij nam vooral veel risico in zijn spel”, zei El Akchaoui na afloop.

“Te veel risico – zeker voor de positie waar hij speelt. Hij was te flegmatiek en maakte de indruk van: ik doe het wel eventjes. Dat ging een paar keer fout waardoor ADO kon aanvallen.”

Tapia, die mocht spelen omdat Jordy Clasie niet inzetbaar was, heeft in de ogen van El Akchaoui geen toekomst in Rotterdam-Zuid. “Hij is een Zuid-Amerikaan, komt uit een heel andere cultuur en heeft een andere mentaliteit. Als ik Feyenoord was zou ik hem lekker in de etalage zetten en als er een club komt een strik er omheen doen en afscheid van hem nemen.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login