Nieuws

Kramer heeft geen Kuip-mentaliteit: “Beeld klopt niet helemaal”

on

Michiel Kramer wordt de laatste weken steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een transfer naar Feyenoord. De geboren Rotterdammers scoorde dit seizoen al negen keer voor ADO Den Haag en is daarmee topscorer van de Eredivisie.

In De Kuip geldt al jaren een mentaliteit waarbij keihard werken zeer belangrijk is, maar Kramer is bepaald geen trainingsbeest en geldt als een excentrieke speler die alles op zijn eigen manier doet. “Een beetje, maar het beeld klopt niet helemaal, want ik doe er wel alles aan. Alleen ik geloof niet in de manier waarop de voetbalsport qua training en mentale weerstand kweken beleefd wordt”, vertelt de goalgetter aan Haaglanden Voetbal.

“En dat is een ander verhaal dan dat ik geen trainingsbeest zou zijn. Dat betekent niet, dat ik rustig train, maar op het moment dat je als groep getraind hebt en je krijgt te horen dat je er niet het maximale uithaalt, dan betekent dat toch niet dat je slecht hebt getraind of wel?”, vraagt Kramer zich hardop af. De spits is ook niet iemand die zijn eigen cijfers nadrukkelijk in de gaten houdt en lijstjes uitknipt. “Nee, dat doet mijn familie wel. Mijn ouders houden een plakboek bij, dus dat komt wel goed.”

Kramer is inmiddels 25 jaar en lijkt nu pas zijn naam echt gevestigd te hebben. “Nadat ik bij NAC debuteerde heb ik ervoor gekozen om naar Volendam te gaan, puur om daar weer de stap naar boven te kunnen maken. Dat kwam eigenlijk wat later dan normaal door allerlei omstandigheden. Door Hans de Koning heb ik wel alles gespeeld, wat in het begin dus niet het geval was. Toen heb ik ook laten zien wat ik kon en daar heb ik de transfer naar ADO Den Haag ook aan te danken. Ik weet heel goed wat ik kan, maar ik ben niet verbaasd dat het nu zo goed gaat.”

De sterspeler van ADO Den Haag stelde zichzelf voorafgaand aan dit seizoen de doelstelling om de dubbele cijfers te halen en heeft die doelstelling enkele weken voor de winterstop al bijna bereikt nu hij op negen treffers staat. Toch houdt hij vast aan zijn plan. “Dat lijkt me logisch, maar je moet als spits sowieso altijd een doel hebben en ik wil gewoon de dubbele cijfers halen en dat heb ik nu nog niet.”

Bron: Soccernews.nl

IMG_8419.PNG

You must be logged in to post a comment Login