Feyenoordinbeeld

KPN: ‘Zolang we onderhandelen met Fox, blijven we voetbal uitzenden’

on

Voorlopig kan de voetballiefhebber de wedstrijden in de eredivisie nog gewoon zien via KPN. Fox dreigde dat de zender bij de telecommaatschappij op zwart zou gaan als er vandaag om 18.00 uur nog geen akkoord was. KPN meldt: ,,Zolang we onderhandelen, geven we de zender nog gewoon door.”
.
De nieuwe ontwikkelingen zijn een volgend hoofdstuk in een langlopend conflict tussen KPN en Fox. Het Amerikaanse mediabedrijf FOX wil meer geld zien van KPN. Een volkomen logisch gevolg van de prijsontwikkelingen van sportrechten, meent FOX. Maar KPN is boos. Bij concurrent Ziggo verandert er namelijk helemaal niets, daar loopt het contract met FOX nog 4 jaar door. Het contract met KPN daarentegen liep afgelopen maandag af. 

.

Discriminatie, aldus KPN dat een kort geding aanspande. Een rechter oordeelde onlangs echter dat daar geen sprake van is. 

.
KPN liet eerder weten zich gedwongen te zien om FOX Sports 1 (het belangrijkste van de zes kanalen van de betaalzender met eredivisievoetbal) in het basispakket op te nemen tegen een verhoging van het abonnementsgeld met 2 euro per maand. Ook voor niet-voetballiefhebbers dus. ,,We zijn teleurgesteld en vinden het niet juist om onze klanten te confronteren met hogere kosten”, reageerde een woordvoerder van KPN.   

.

FOX benadrukte eerder dat het aan KPN zelf is om te bepalen hoe ze de hogere kosten voor de eredivisie doorberekenen aan hun klanten. Het wel of niet opnemen van FOX Sports 1 in het basispakket is een vrije keuze. Het telecombedrijf kan er ook voor kiezen het voetbal gratis aan te bieden.

.

Zo’n 200.000 van de 2,2 miljoen KPN-klanten hebben een abonnement op FOX.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login