Feyenoordinbeeld

KPN en Fox Sports voeren nog steeds koortsachtig overleg, maar er is nog geen akkoord

on

KPN is nog steeds in gesprek met Fox Sports over de doorgifte van de zenders van Fox. Er is volgens KPN nog geen sprake van dat klanten vanaf vanavond niet meer naar de zenders kunnen kijken..

In een advertentie in landelijke kranten, meldde Fox vandaag dat KPN vanaf 18.00 uur de Fox-kanalen niet meer mag doorgeven, tenzij er voor die tijd overeenstemming wordt bereikt. Dat zou kunnen betekenen dat KPN-klanten vanaf dan geen eredivisiewedstrijden, ander voetbal en andere sporten meer kunnen bekijken. 
.

De kwestie draait om de vergoeding voor doorgifte die Fox Sports vraagt aan KPN, die hoger ligt dan de telecomaanbieder wil betalen. KPN verloor vorige week een kort geding tegen Fox over de voorwaarden van een nieuw contract.

.

KPN meldt op de eigen website dat er nog geen sprake van is dat de zenders van Fox op zwart gaan: “Al onze inspanningen zijn erop gericht klanten niet de dupe te laten worden van deze contractonderhandelingen.” KPN spreekt tegen dat de gesprekken zijn stukgelopen.

.

Geen reactie

Volgens directeur Frank Rutten van Fox Sports heeft KPN nog niet gereageerd op een nieuw voorstel dat gisteravond naar KPN is verstuurd. “Het is een goed financieel voorstel”, zegt Rutten.

.

“We zijn al anderhalf jaar met KPN in gesprek over de voorwaarden voor verlenging van het contract. Dat is op 1 augustus verlopen. Wij vonden het goed dat KPN Fox Sports nog doorgaf zonder overeenkomst, maar daar komt vanavond een eind aan”, aldus Rutten.
.

Bron: RTLnieuws.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login