Nieuws

Koster niet onder indruk van kritiek Van Hanegem

on

Willem van Hanegem uitte afgelopen week harde kritiek op het selectiebeleid van Adrie Koster, die onder meer Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius links liet liggen. Makkelijk, zo noemt de bondscoach van Jong Oranje de kritiek aan zijn adres.

“Wijs mij spelers bij Jong Oranje aan die beter zijn dan zij? Die zijn er niet”, zei Van Hanegem. “Juist als bondscoach moet je durven te rekenen op de ingevingen van jongens als Boëtius en Vilhena. Ze zouden wel eens extra gemotiveerd kunnen zijn en dat extra heb je hard nodig, want winnen wij wel eens een wedstrijd van Portugezen? Niet vaak toch?”

Koster is niet onder de indruk van de woorden van De Kromme. “Dat is makkelijk om zo kritiek te leveren”, vertelt hij aan Voetbal International. “Maar dat mag hij doen. Zo denkt hij. Ik heb uitgelegd waarom ik jongens wel en niet selecteer. Of ik er van schrik? Ik schrik niet zo snel. Iedereen mag zijn mening hebben.”

“Wat ik al aangaf: ik heb de afweging gemaakt. In het geval van die twee spelers ontbreekt de echte vorm… Talent alleen is in deze fase niet voldoende”, vervolgt Koster, die bijvoorbeeld ook Hakim Ziyech passeerde. “Je selectie moet in balans zijn. Welke types heb je al en hoe kun je variëren”, legt hij in het Algemeen Dagblad uit. En daarom zit Jesper Drost (PEC Zwolle) wel bij de selectie en Ziyech, die zondag tegen AZ een zeer aardige wedstrijd speelde, niet.

De voorhoede bestaat donderdag tegen Portugal vermoedelijk uit Ola John, Luc Castaignos en Elvis Manu. Daarachter lijkt ook Adam Maher weer zeker van een basisplek. Koster: “Ik heb een goed gevoel, maar dat had ik de vorige twee wedstrijden ook. Iedereen kan een misstap maken. Tegen Portugal moeten wij laten zien dat het inderdaad een misstap was.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_6210.PNG

You must be logged in to post a comment Login