Nieuws

Korpschef gaat uit van het verstand van harde kern

on

Korpschef Frank Paauw van de Politie Eenheid Rotterdam gaat uit van de redelijkheid en het verstand van de harde kern van de Feyenoordsupporters. Hij hoopt dat ze woensdag niet naar de bekerwedstrijd tegen Ajax in de Arena zullen gaan.

Paauw zei dat dinsdag na het reguliere driehoeksoverleg met de Rotterdamse burgemeester en de hoofdofficier van justitie. Tijdens dat overleg is ook over de beladen bekerwedstrijd Ajax-Feyenoord gesproken.

Over de aanpak van Feyenoord-supporters die toch naar Amsterdam afreizen, wil Paauw niets kwijt. “Dat is een zaak van de Amsterdamse politie.” Maar de voetbaleenheid van de Rotterdamse politie is wel in Amsterdam aanwezig.

Volgens Paauw is het vrijwel uitgesloten dat de bekerwedstrijd – vanwege mogelijke rellen – alsnog wordt geschrapt. “Dat lijkt me niet.. Dat is tijdens het driehoeksoverleg niet besproken.”

Ajax gaat woensdagavond voor het bekerduel tegen Feyenoord extra controles uitvoeren. Zo moeten bezoekers een legitimatiebewijs kunnen tonen om de Arena binnen te komen. Verder worden extra stewards ingezet.

Ook waarschuwt Ajax dat alleen toegangskaarten geldig zijn die via Ajax en de officiële ticketbox van Primera zijn gekocht. Mensen die kaarten hebben gekocht op een andere manier, komen er niet in, volgens een woordvoerder.

Ajax geeft toe zelf medeschuldig te zijn aan de grote aantallen kaarten die via websites zijn verhandeld. Aanvankelijk konden met een Ajax-clubcard twee toegangsbewijzen worden besteld omdat voor de bekerwedstrijd meer dan 50.000 kaartjes op de markt kwamen die in korte tijd aan de man moesten worden gebracht. De seizoenskaart is namelijk niet geldig bij bekerduels. Een aanzienlijk deel van die bestelde kaarten is blijkbaar via het zwarte circuit verhandeld.

Maandag werd bekend dat mogelijk honderden Feyenoord-fans toegangskaarten hebben voor de wedstrijd. Feyenoord-fans zijn niet welkom bij het duel.

Bron: Rijnmond.nl

20140121-170527.jpg

You must be logged in to post a comment Login