Nieuws

Konterman; Van ‘Master of Disaster’ naar ‘Ranger Hero’

on

Rangers FC, vanavond de eerste tegenstander van Feyenoord in de Europa League, is net als de club uit Rotterdam-Zuid méér dan een voetbalbolwerk. Dat bleek woensdag des te meer na het overlijden van Fernando Ricksen. Dit meldt de NOS op hun site.

De verbondenheid is extreem voelbaar in tijden van tragiek. Toen Rangers in 2015 een liefdadigheidswedstrijd organiseerde voor Ricksen, stroomde Ibrox vol voor een emotionele avond. “Dan zie je waar Rangers voor staat”, zegt oud-speler Michael Mols. “Ze zien het als één grote familie, waar je voor moet zorgen.”

De NOS gaat verder: “Bert Konterman sloot in 2000, een jaar na Mols, aan bij Glasgow Rangers. “Er was interesse uit Engeland en Schotland en ik werd door Feyenoord verkocht. Bij Rangers trof ik een Nederlandse trainer, een Nederlandse assistent, een Nederlandse dokter. Ik was toen toch nog de beschermde jongen. Niet avontuurlijk. Dus het was een heel veilige keus voor deze boerenjongen.”

Echter was de start van Konterman in Schotland niet al te positief: “Johan Derksen is nog best lief vergeleken met de tabloids in Schotland. Ik ben helemaal afgemaakt.”

“Ze hebben foto’s van mij in de kranten geplaatst met koeienhoofden. De ‘Master of Disaster’ werd ik genoemd. Als ik met mijn vrouw over straat liep, had ik het gevoel dat er werd gelachen als ik voorbijliep.”

Konterman beging bovendien een blunder toen hem door de Schotse media werd gevraagd naar zijn muzikale voorkeur. Dus ik zei in de media: ‘I like Simple Minds, I have all their cd’s.’ Niet zo handig, want die waren dus van de vijand.” De Simple Minds zijn een grote sponsor van Celtic.

Uitgerekend een wedstrijd tegen Celtic vormde een kantelpunt voor Konterman in Glasgow. Met een machtig schot in de kruising bezorgde hij Rangers, na een lange periode van droogte, de overwinning in ‘The Old Firm’.

‘Ik dacht: is één goal nou zo belangrijk? Ja dus, want als ik nú in Schotland kom, hebben ze het nog steeds over dat doelpunt. Van ‘Master of Disaster’ was ik ineens ‘Rangers hero Konterman’. Dan zie je weer hoe betrekkelijk het voetballeven is.”

Tot slot Mols bij de NOS: Je komt binnen als speler, maar je verlaat de club als supporter”, weet Mols. “Zo voelt dat. Elke keer als ik in Glasgow land, is het als thuiskomen.”

Bron: NOS.nl

Foto: Rangers.co.uk

You must be logged in to post a comment Login