Nieuws

Kongolo zit in een enorme dip

on

In Nederland zijn vrijwel alle voetbalkenners het met elkaar eens: Terence Kongolo is het grootste verdedigende talent van Nederland. Ook Louis van Gaal ziet het helemaal zitten in de pas twintigjarige mandekker, want hij besloot het grote talent van Feyenoord mee te nemen naar het WK in Brazilië en gaf hem daar zelfs al speeltijd. Momenteel gaat het echter even een stuk minder met Kongolo.

Waar Ronald Koeman het volste vertrouwen had in Kongolo, lijkt diens opvolger Fred Rutten iets minder enthousiast. De twintiger krijgt nauwelijks kansen in het hart van de defensie en verloor zelfs als linksback al eens zijn basisplaats. De kritiek op die keuze van Rutten was groot, maar inmiddels mag geconcludeerd worden dat de coach het helemaal nog niet zo slecht gezien had.

Kongolo is namelijk geen schim meer van de speler die hij vorig seizoen was. De jongeling zit in een enorme dip, oogt onzeker en is een zwakke factor in de achterste linie bij Feyenoord. Tegen Willem II was Kongolo misschien wel de zwakste speler op het veld en dat mag een speler met WK-ervaring aangerekend worden.

Vorig seizoen maakte Kongolo indruk met zijn positionering, snelheid en opbouwend vermogen. Daar is inmiddels niets meer van over. Kongolo is zijn plek bij Oranje dan ook kwijt en moet ook vrezen voor zijn basisplaats bij Feyenoord. We moeten echter niet vergeten dat de linkspoot nog altijd pas twintig jaar oud is en elk groot talent vroeg of laat met een dip te maken krijgt. Net als Jean-Paul Boëtius die als Kongolo volledig uit vorm lijkt. Voor Feyenoord is het te hopen dat beiden deze dip snel te boven komen.

Soccernews.nl

IMG_6797.PNG

You must be logged in to post a comment Login