Nieuws

Kongolo: ‘Verdedigen zit in mijn bloed’

on

Terence Kongolo is de laatste weken de revelatie van Feyenoord. De jonge verdediger maakt wekelijks een goede indruk en zal ook zondagmiddag tegen PSV willen schitteren. Kongolo heeft naar eigen zeggen lang moeten wachten op een kans en is van plan zijn plek niet meer af te staan.

Het verbaast de 20-jarige verdediger weleens hoe snel het de laatste weken is gegaan met hem. “Niemand had verwacht dat ik me zo zou ontwikkelen, daar schrok iedereen toch wel van.” Toch had Kongolo zelf altijd het gevoel klaar te zijn voor een basisplek bij Feyenoord. “Ik wist dat ik het kon, maar op mijn leeftijd moet je geduld hebben. In het begin was dat wel moeilijk, maar ik ben gewoon hard blijven werken. De laatste weken zijn een bevestiging voor wat ik eigenlijk al wist.”

Kongolo laat wekelijks zien prima mee te kunnen in de top van de eredivisie. Zowel verdedigend als aanvallend heeft de jongeling kwaliteiten. “Met name één-op-één ben ik goed en ook aan de bal blijf ik rustig”, aldus Kongolo over zichzelf. “Het mooie aan mijn positie is het uitschakelen van mensen. Verdedigen zit gewoon in mijn bloed.”

De sterkste directe tegenstander waar Kongolo tot nu toe mee te maken had is zijn ploeggenoot Graziano Pellè, die hem op trainingen flink test. “Verder heb ik voor geen enkele tegenstander ontzag. Ik ben voor niemand bang.”

Zondag speelt Kongolo met Feyenoord de uitwedstrijd tegen PSV. Een lastige wedstrijd, weet ook de jonge verdediger. “PSV heeft veel aanvallende kwaliteiten en zit bovendien in een flow. We moeten ons honderd procent inzetten en gewoon winnen om de tweede plek te behalen. Als dat uiteindelijk lukt hebben we optimaal gepresteerd.”

Tegen het aanvallend sterke PSV kan Kongolo wederom prima laten zien tot wat hij in staat is. Veel voetbalfans zijn onder de indruk van de Rotterdammer en gunnen hem een kans in het Nederlands elftal. “In het begin dacht ik weleens kans te kunnen gaan maken op het WK, maar ik zie wel of de bondscoach mij meeneemt.” Als dat niet het geval is vindt Kongolo dat geen probleem. “Mijn kans komt wel, desnoods volgend seizoen. Ik weet dat ik nog veel moet leren om een Europese topspeler te worden.”

Bron: Rijnmond.nl

20140412-164615.jpg

You must be logged in to post a comment Login