Nieuws

Kongolo: ‘Moeten Heracles niet onderschatten’

on

Feyenoord wacht zaterdag de traditioneel lastige uitwedstrijd bij Heracles Almelo. De Rotterdammers moeten winnen om plek twee in het vizier te houden, terwijl de opponent de punten hard genoeg kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. “Wij moeten Heracles niet onderschatten, het is altijd lastig daar op kunstgras,” aldus Terence Kongolo.

Voor de verdediger is het duel in Almelo een bijzondere. Op 26 augustus 2012 maakte Kongolo zijn debuut in de basis van Feyenoord bij de komende tegenstander. “Dat vergeet ik nooit meer,” zegt hij. Toch telt zaterdag maar één ding. “We moeten van onze eigen kracht uit gaan, ons ding doen en drie punten mee naar huis nemen.”

Kongolo vormt zoals het hele seizoen weer een verdedigingkoppel met Sven van Beek. Hij kan zich vinden in de woorden van Kongolo. “Wij moeten ons eigen spel spelen, dan moet het geen probleem zijn.”

Kongolo en Van Beek zijn niet meer weg te denken uit de basis van Feyenoord. Ook in de jeugd speelden ze jaren samen. “Ik denk dat de samenwerking daardoor een stukje beter is,” aldus Van Beek. “Wij spelen al lang samen,” vervolgt Kongolo. “De communicatie gaat steeds beter, we weten van elkaar wat we doen.”

Bron: Rijnmond.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login