Nieuws

Kongolo mag in winterstop verhuurd worden: “Hij moet spelen”

on

Terence Kongolo mag in de winterstop verhuurd worden. Dat besluit heeft de clubleiding van AS Monaco genomen, bevestigt zaakwaarnemer Rob Jansen bij Rondo op Ziggo Sport. Kongolo werd afgelopen zomer voor een slordige vijftien miljoen overgenomen van Feyenoord, maar heeft geen uitzicht op veel speelminuten in het restant van het seizoen.

Monaco, dat vorig seizoen in de halve finale van de Champions League stond, heeft het dit seizoen zwaar. In de Champions League eindigde de ploeg kansloos als vierde in de poule, waardoor er zelfs geen Europa League-voetbal in zit na de winterstop. Dat heeft gevolgen voor Kongolo.

Op de stelling dat de verdediger mag vertrekken, reageert Jansen als volgt: “Dat is gedeeltelijk waar. Hij mág verhuurd worden, dat klopt inderdaad.” Sowieso is het een moeizaam halfjaar geweest voor Kongolo, legt Jansen uit. “Hij kwam daar met een fysiek probleem. Dat hebben ze moeten oplossen. Dat is ook gedaan. Dat begon overigens al bij Feyenoord, waar hij met blessures kampte.”

“Nu is hij fit en speelt hij de ene keer wel en dan weer niet. De spelersgroep is daar heel groot en ze hebben al het Europese voetbal misgelopen. Dan wordt er vanwege de begroting een besluit genomen en zeggen ze ‘we doen nergens meer aan mee, nu gaan er spelers verhuurd worden’. Zo kunnen die spelers op andere plekken ervaring opdoen.”

“Hij gaat nu, als het doorgaat, naar een club waar hij speelt. Sterker nog, er wordt tegenwoordig – ook in Engeland – met boeteclausules gewerkt. De hurende clubs moeten dan een boete betalen als hij niet speelt. De financiën spelen (voor Kongolo) geen enkele rol meer. Hij moet nu spelen.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login