KONGOLO MAAKT RENTREE BIJ FEYENOORD 2

Terence Kongolo heeft maandagmiddag zijn eerste speelminuten gemaakt sinds hij op 5 maart in het uitduel met Sparta Rotterdam een bovenbeenblessure opliep. De linksbenige verdediger speelde 45 minuten mee bij Feyenoord 2, dat in het Kyocera Stadion met 2-2 gelijkspeelde tegen de reserves van ADO Den Haag.

.

De rentree van Kongolo is in aanloop naar het thuisduel met FC Utrecht goed nieuws voor trainer Giovanni van Bronckhorst, die de verdediger zondag al opnam in de wedstrijdselectie voor het uitduel met PEC Zwolle. In dat duel kwam Kongolo niet in actie, waardoor hij maandagmiddag minuten kon maken bij de reserves. ‘Dat de rentree van Terence goed zou verlopen, was vandaag het belangrijkst,’ stelde coach Roy Makaay na afloop. ‘Gelukkig is dat ook gebeurd. Dat Terence 45 minuten zou spelen, was vooraf al afgesproken.’

.

Zonder Kongolo keerden de reserves van Feyenoord 2 na rust met een 1-0 achterstand terug op het veld. De tegengoal viel na een half uur spelen, omdat ADO in de persoon van Tom Trybull profiteerde van een fout in de opbouw. Marko Vejinovic, die eerder al de paal had geraakt, maakte die achterstand in de tweede helft goed, door een indirecte vrije trap tegen de touwen te schieten: 1-1. Nadat Delano Ladan de thuisploeg halverwege de tweede helft uit een corner weer op voorsprong kopte, zorgde Dylan Vente op aangeven van Vejinovic een minuut voor tijd op koelbloedige wijze met zijn linkerbeen voor de 2-2.

.

Makaay: ‘Dit gelijkspel is meer dan verdiend, want wij waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. We gaven de doelpunten alleen te makkelijk weg en hebben het dus aan onszelf te wijten dat we niet gewonnen hebben vandaag. Desondanks was het voor onze spelers, waaronder een aantal A-junioren, een goede test, ook omdat ADO een flink aantal eerste elftalspelers had opgesteld.’

.

Door het gelijkspel blijft Feyenoord tweede in de Reservecompetitie Poule A, waar de ploeg bij winst de koppositie zou hebben overgenomen van sc Heerenveen 2. De volgende wedstrijd van de reserves staat geprogrammeerd voor woensdag 19 april. Om 14:00 uur speelt de ploeg dan op sportpark De Bongerd (BVV Barendrecht) tegen de reserves van Heracles Almelo.