Nieuws

Kongolo in definitieve selectie Oranje

on

Aanvaller Anwar El-Ghazi behoort tot de definitieve selectie van Oranje voor de EK-kwalificatieduels met Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober). De Barendrechter maakt daarmee zijn debuut in het keurkorps van bondscoach Danny Blind. Feyenoorder Rick Karsdorp zat wel bij de voorlopige selectie, maar viel uiteindelijk af.
El-Ghazi, geboren en getogen Barendrechter, verkeert dit seizoen in grote vorm bij zijn club Ajax. De rechtsbuiten is gedeeld topscorer van de eredivisie met zeven doelpunten. El-Ghazi genoot zijn opleiding deels bij Feyenoord, maar daar moest hij op jonge leeftijd al vertrekken. Via Spartaan ’20 en Sparta vocht hij zich terug, om uiteindelijk bij Ajax terecht te komen.
Rick Karsdorp behoort net als ploeggenoot Kenneth Vermeer en Luciano Narsingh (PSV) en Joël Veltman (Ajax) tot de afvallers ten opzichte van de voorlopige selectie. Op de rechtsbackpositie geeft Blind de voorkeur aan Kenny Tete (Ajax) en oud-Feyenoorder Daryl Janmaat (Newcastle United). In het doel verkiest de bondscoach Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United) en Jeroen Zoet (PSV) boven Vermeer.
Feyenoorder Terence Kongolo behoort wel gewoon tot de definitieve selectie, net als de geboren Rotterdammers Georginio Wijnaldum (Newcastle United), Robin van Persie (Fenerbahce) en Jeffrey Bruma (PSV). Ook Karim Rekik, die werd opgeleid bij Feyenoord maar al op jonge leeftijd naar Manchester City vertrok, en Daryl Janmaat, jarenlang vaste rechtsback bij de stadionclub, zijn geselecteerd.

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login