Nieuws

Kongolo grijpt kans met beide handen aan

on

Terence Kongolo is nu al zes duels op rij basisspeler van Feyenoord. De verdediger van de Rotterdammers heeft de kans die trainer Ronald Koeman hem bood met beide handen aangegrepen. “Ik heb altijd geduld gehad.”

Kongolo maakt indruk in het eerste elftal van Feyenoord en houdt de ene keer Joris Mathijsen en de andere keer Bruno Martins Indi uit de basis. “Aan het begin van dit seizoen was het mijn doel om bij de eerste achttien van Feyenoord te gaan horen. Ik wilde mezelf verder ontwikkelen en veel leren van de ervaren verdedigers”, vertelt de twintigjarige aan Feyenoord TV.

Zijn debuut maakte Kongolo al in het seizoen 2011/12 en in de vorige jaargang kwam hij tot vijf Eredivisie-duels (drie keer basis). Dit seizoen duurde het lang voor hij echt een serieuze kans kreeg over langere tijd. “Ik ben een rustige jongen, ik heb altijd geduld gehad”, zegt de geboren Rotterdammer.

“Mijn ouders en mijn medespelers gaven me in die periode veel vertrouwen”, vervolgt jeugdinternational Kongolo. “Ze zeiden dat mijn kans vanzelf zou komen als ik geduldig zou blijven. Ik heb zeker stappen gemaakt in mijn ontwikkeling.”

Bron: voetbalprimeur.nl

20140306-145758.jpg

You must be logged in to post a comment Login