Nieuws

Kongolo grapt: ”Gooi er zo Afrikaanse tackle uit”

on

De defensie van Feyenoord laat dit seizoen opvallend weinig steken vallen. Sven van Beek en Terence Kongolo vormen het hart van de defensie en zorgen ervoor dat Fred Rutten met een gerust hart op de bank zit.
”Sowieso is het bespelen van de centrale spits altijd een samenspel met mijn compagnon”, vertelt Kongolo in het supportersmagazine Hand in Hand. ”Dat is momenteel Sven van Beek, maar ook met andere ploeggenoten kan ik prima uit de voeten. Wanneer het moment erom vraagt, ben ik denk ik in staat om gewoon sober te verdedigen en niet al te veel gekke dingen te doen. Maar soms kan ik ook wel vals zijn. En als het écht nodig is, gooi ik er een Afrikaanse tackle uit.”’

De jonge mandekker in Rotterdamse dienst moet wennen aan zijn rol in de as van het veld: ”Ik speelde altijd aan de linkerkant: als linksback, maar ook wel als linksbuiten. Pas op latere leeftijd ben ik in het centrum van de verdediging terechtgekomen en dat beschouw ik ook als mijn ideale positie. Maar als ik eens linksback moet spelen, of ergens anders, dan doe ik daar niet moeilijk over. Ik pas me vrij gemakkelijk aan volgens mij.”

Bron: voetbalcentraal.nl

IMG_6797.PNG

You must be logged in to post a comment Login